Önéletrajz
  Választókörzet
  Fizika
  Aktuális
   Letöltések
  Fotóalbum

  Írjon nekem

 
 
 
 
 
  
 dr. PILÁTH KÁROLY

    ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐJELÖLT
   

 

    RÁKOSMENTÉT ÉPÍTJÜK!
   

 

Kedves Rákoscsaba-Újtelepiek!
Köszönöm mindenkinek, aki részt vett a vasárnapi önkormányzati választáson.
Külön köszönöm azoknak, akik szavazatukkal lehetővé tették, hogy ötödik alkalommal is folytathatom a képviselői munkámat.
Köszönöm vetélytársaimnak a korrekt, személyeskedésektől mentes kampányt.

Eredmények:
Gőzerővel zajlik a Diadal út 40.szám alatti felnőtt háziorvosi rendelő felújítása. Október 10-én Riz Levente polgármester látogatott el a rákoscsaba-újtelepi épülethez, ahol emlékeztetett rá: a kerületész régi vágya volt egy korszerű, XXI. századi követelményeknek megfelelő rendelőintézet kialakítása, amelyet hamarosan át is adnak majd. A háziorvosi rendelő helyiségei a meglévő épület teljes belső átépítését követően kerültek kialakításra. Így két rendelőből, nővérszobákból és fektetőből álló egészségügyi intézmény jött létre a kapcsolódó kiszolgáló helyiségekkel egyetemben. A meglévő épületrész energetikai felújítása is megtörtént, a környezet és a kert rendezése, valamint az előírt számú parkolóhely biztosítása is folyamatban van. Az intézmény néhány héten belül teljesen elkészül, és zavartalanul fogadja majd a Naplás úti intézmény helyett a rákoscsaba-újtelepi betegeket.


KUTATÓK ÉJSZAKÁJA A MAROS MOZIBAN

A „Rákosliget 115” program keretében szervezték meg szeptember 26-án a Kutatók Éjszakáját a Maros Moziban. A Kutatók Éjszakája nevű országos rendezvény kerületi eseményén Piláth Károly fizikatanár és önkormányzati képviselő mutatta be kedvenc kísérleteit. A hely zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel - mondta el Rózsahegyi Péter rákosligeti önkormányzati képviselő. A nagy sikerre való tekintettel a szervezők jövőre is szeretnék megrendezni az eseményt.


Idén is megtartottuk Rákoscsaba-Újtelep legnagyobb szabadtéri rendezvényét, az Aranykút Fesztivált. A fellépők – újfent a rock jegyében – az Inexit, a Dantes zenekar, a Shadow Hungary Band, a Mobilmánia valamint a Gesarol együttes voltak.


2014.08.12.
Egy csodálatos hölgyet köszönthettünk. Simon Lajosné ma volt 100 éves. A Jóisten éltesse egészségben még nagyon sokáig. Tovább...
 


Százezer forint a nyomravezetőnek  

Két éve még csak megkísérelték a felgyújtását, idén június elején viszont sikeresen meg is valósították: leégett egy mobil WC június elején a Demjén és a Dormánd utca által határolt területen lévő játszótéren. Tovább... 


 

 Fejlesztések Csabaújtelepen    

Megkezdődött a Naplás úti háziorvosi rendelő felújítása. Ha elkészül, szétköltözik a felnőtt- és gyermekorvosi rendelő. Utóbbi marad a Naplás úton, a felnőttek pedig a Diadal úti rendelőbe járhatnak gyógykezelésre, tájékoztatta lapunka dr. Piláth Károly, Rákoscsaba-Újtelep önkormányzati képviselője. A fejlesztés révén kétszer annyi helye lesz mindkét intézménynek, a korszerűsített épületben kényelmesebbé válik az ellátás. A betegek várhatóan ősszel vehetik birtokba a megújult épületeket.  Tovább ... 


Rezsicsökkentés 2013

A Fidesz Magyar Polgári Szövetség "Magyarország nem hagyja magát!" címmel aláírásgyűjtési akciót indított, melyben a rezsicsökkentés melletti kiállásra kéri az embereket.

 „2002 és 2010 között a gázárak háromszorosára emelkedtek. Ezt a summát az emberek zsebéből vették ki azok az energiaszolgáltató cégek, amelyek nem magyar kézben vannak. Az extraprofit eddig külföldre vándorolt, most viszont itt fog maradni a magyar embereknél. A kormány döntése értelmében ugyanis 2013. január 1-től 10%-kal csökkentek a rezsikiadások, júniustól pedig újabb csökkentés várható. A multinacionális cégek megtámadták a kormánydöntést, amelynek kapcsán nem maradhatunk szótlanok, ki kell állnunk a rezsicsökkentés mellett. Ezért kezdünk bele az aláírásgyűjtésbe a keresztúri városközpontban, amelyet bejelentettünk az adatvédelmi biztosnak is. Itt várjuk a rezsicsökkentés támogatóit minden hétköznap 16 és 19 óra között, keddenként és csütörtökönként pedig a Fidesz rákoscsabai irodájában is.” – összegzett Dunai Mónika. Riz Levente hozzátette, orvosolni kell egy súlyos történelmi igazságtalanságot: a magyar átlagbérek jócskán az európai átlag alatt vannak, miközben a rezsiköltségek meghaladják az európai átlagot. „A ’90-es években az energiaszektort privatizálták, azóta 1000 milliárd forint extraprofitot vittek ki hazánkból a külföldi tulajdonú szolgáltatók. Ez azt jelenti, hogy több mint egymillió forint hasznot gomboltak le minden magyar emberről, a csecsemőket is beleértve. Ezt az igazságtalanságot kell helyre raknunk! Erre szolgál a rezsicsökkentés; a gáz, áram, távhő, víz, szemétszállítás díjainak lefaragása. A januári vágás után ez év júniusától újabb 10%-kal, majd 2014-ben még tovább szeretnénk csökkenteni a rezsidíjakat." A kerület polgármestere hangsúlyozta: a rezsicsökkentés minden magyar ember, minden rákosmenti család érdeke, amit meg kell védenünk. Szükség van mindenki támogatására, párthovatartozás nélkül, hogy megmutassuk a külföldi energiaszolgáltató multiknak, hogy ez itt Magyarország, ez a nemzet nem hagyja magát. Fontosnak tartjuk, hogy világossá váljon, a rezsicsökkentés nem pusztán a Fidesz vagy a kormány ügye, hanem a magyar családoké, egész Magyarország ügye. – mondta Riz Levente. Forrás: Rákosmente Fidesz Sajtó


 

Aranykút fesztivál 2012 

Deák Bill Blues Band koncert!
Ezrek látogattak ki az ingyenes koncertre!
Összefoglaló: Rákosmente TV
 
Vakációra megújult a streetball pálya Csaba-újtelepenNapirend előtti 2011.06.

 

VÁLASZTÁSI INFORMÁCIÓK 2010

 

 

  Jelölt neve Jelölő szervezet(ek) Kapott
érvényes
szavazat
%
1 Dr. Piláth Károly FIDESZ KDNP 1 329 61,96
2 Feja Tibor MSZP 472 22,00
3 Hamar László ITTHON 197 9,18
4 Horváth Krisztián Mihály JOBBIK 147 6,85

 


 
Választókörzet

Kedves Szomszéd, Tisztelt Választópolgár!

Kerületrészünkben (a volt 16-os, leendő 13-as választókörzet) az utóbbi négy évben sok minden megváltozott. Ebben a ciklusban a budapesti kerületek közül Rákosmente szerezte meg eddig a legtöbb pályázati támogatást. Kerületünk 2006. október 1. óta több mint 3 milliárd forintot nyert hazai és uniós pályázatokon. Ebből a forrásból jutott a mi körzetünknek is. Ön az alábbi térképen tekintheti meg az elmúlt négy év fejlesztéseit, ill. a 2010. évre várható beruházásokat.
A 2010. évi önkormányzati választások során a választókörzetünk új körzetszáma:13 Az új körzethatárok, ill. az új körzet térképe alább letölthető.

Szeretne értesülni a körzetünket érintő aktuális döntésekről, eseményekről? Iratkozzon fel levelezőlistámra!

Szavazzon a közvilágításról!

 

 
® dr. Piláth Károly honlapja   Elérhetőség: Bp. 1172 Petri u. 30 T.: 06 20 225 53 67